nyttig viden inden Fotografering

Hvornår passer det bedst for dig/jer at komme?

Kan der skrives et par datoer eller bestemte uge-dage i mailen?

Ved arrangementer med fastlagt dato, skriv da gerne dato, sted og tidspunkt i mailen.

Hvem og hvor mange skal med på billederne? (børn, voksne, personalebilleder, produktbilleder, dyr mv.)

Hvis der skal tages billeder af børn, så kan alderen på børne også være vigtig, så jeg får sat den rigtig mængde tid af til jer, og måske skal der tages hensyn til middagslur mv.

Hvor mange billeder ønsker I ca. at få taget?

Hvem er modtager af billedet/billederne? Gave til bedste forældre, billeder til firmaets hjemmeside eller noget helt tredje.

Har I nogen ønsker til mål som billederne skal have?

Skal billedet i en bredformat ramme eller højformat? eller måske skal det være kvadratisk?

Hvilket ophæng skal der bruges? er det til billede med passepartout, eller skal printet sættes på rudefilm eller en busplakat?

(det kunne være du allerede har købt en ramme, eller at billedet skal hænge sammen med andre billeder og de skal måske have samme mål?

Valg af tøj når du skal fotograferes

Der er ikke nogen regler for hvad der er bedst at have på af tøj, men en god rettetråd er at vælge tøj som er neutralt, dvs på farvebilleder er orange og rød meget dominerende, hvis der er en enkelt person med stærke farver.

På sort/hvide billeder vil folk med sorte og hvide striber f.eks på strømpebukser eller kjole blive meget markante i billedet.

Hvis der er tale om enkeltportrætter er tøjvalget mindre vigtigt, da de ikke skal opstilles med andre, dog er det altid godt at vælge tøj efter hvad man gerne vil fortælle med billedet. Er det Business, casual,  sæson.

Skiftetøj kan være en god ide.